معرفي 10 ابزار توسعه نرم افزار و کنترل زبانهاي برنامهنويسي | شرکت طراحي سايت بهپردازن
بلوفيش (Bluefish) يکي از محبوبترين محيطهاي برنامهنويسي وب است. با استفاده از اين ابزار ميتوانيد به ويرايش کدهاي زبانهاي برنامهنويسي يا نشانهگذاري بپردازيد، اما تمرکز اصلي اين ابزار روي ايجاد وبسايتهاي پويا است. بلوفيش هم مثل ديگر نرمافزارهاي لينوکسي، سبک و سريع است و حدود 30 تا 40 درصد نرمافزارهاي مشابه، منبع سيستمي مصرف ميکند. بلوفيش ميتواند تا 3500 پرونده را همزمان باز و ويرايش کند. از پروژه، فايل از راه دور، جستجو و جايگزيني با عبارات با قاعده پشتيباني ميکند و ميزان بازگشتهاي آن (Undo) نامحدود است؛ ميتوانيد براي بسياري از زبانها آن را تنظيم کنيد تا کد را رنگبندي کند؛ همچنين متن کدها را آنتيآلياز ميکند و از تمام رمزبنديها (Encoding) پشتيباني ميکند.
يکي از بهترين ويژگيهاي اين نرمافزار، نواريست به نام Quick Bar که بهکمک آن ميتوانيد هر دکمهاي که ميخواهيد را به اين نوار اضافه کنيد تا با يک کليک در دسترستان باشد.
بلوفيش ويزاردهاي زيادي براي زبانهاي C، آپاچي، DocBook،HTML، PHP،HTML و SQL دارد.
آنجوتا (Anjuta)، ابزاري رايگان و منبعباز براي توسعه کدهاي C و ++C است. اين محيط قدرتمند نصب آساني دارد و داراي ويژگيهايي چون مديريت پروژه، ويزارد نرمافزار و ويرايشگر کد و ديباگر قوي است و در کنار آن، کاملکننده کد دارد و کدها را بهطور کامل رنگبندي ميکند.
رابط کاربري آنجوتا با استفاده از تکنيک Drag and Drop، بهشما اجازه ميدهد المانهاي مورد نياز براي طرحبندي مورد نظر خود را بهسادگي روي صفحه بيندازيد. ضمن آنکه هر طرحبندي که کاربر مدنظر داشته باشد، در آن پروژه ثابت ميماند و براي هر پروژه ميتوانيد ظاهر متفاوتي از آنجوتا را ببينيد.
آنجوتا همچنين سيستم پلاگين داخلي دارد و ميتوانيد براي آن تعيين کنيد که در يک پروژه کدام پلاگينها فعال باشند و کداميک غيرفعال. همچنين يکي از بهترين نقاط قوت آنجوتا،مديريت پروژه آن است و تقريبا ميتواند تمام پروژهها را با هر محيطي که نوشته شده است باز کند و همچنين، فايلهاي پروژهاي که ايجاد ميکند، داراي اطلاعات اضافي و مختص آنجوتا نيست و ميتواند در محيطي ديگر توسعه داده شود.
گليد (Glade) ابزاريست براي توسعه سريع نرمافزار (RAD) که براي ايجاد جعبهابزار +GTK از آن استفاده شده است و همچنين ميزکار Gnome را با کمک همين توسعهدهنده ساختهاند. رابط کاربري آن مشابه Gimp است و حتي ميتواند داخل آنجوتا هم قرار بگيرد. گليد چندين المان اصلي براي رابط کاربري دارد. المانهايي چون باکس متني، جعبههاي ديالوگي، مدخلهاي عددي، چکباکسها و منوها و با کمک همين المانها ميتوان سرعت توسعه و ايجاد رابط کاربري نرمافزار را افزايش داد. طراحي رابط کاربري داخل فايل XML ذخيره ميشود و بهسادگي ميتوان بهابزارهاي ديگري منتقل کرد. نصب گليد ساده است و ميتوانيد با يک دستور آن را نصب کنيد. گليد همچون آنجوتا مديريت پروژه قوياي ندارد، اما با اين نرمافزار هم ميتوانيد به ذخيره، ايجاد و يا ويرايش پروژهها بپردازيد.
جيسيسي(GCC)، کامپايلر گنو است. براي پروژههاي C و C++، C شيگرا، فورترن، جاوا و آدا. اين ابزار تحت محيط متني کار ميکند اما بسيار قدرتمند است و بسياري از ابزارهايي که در محيطهاي برنامهنويسي بهکار رفتهاند، از دستورات GCC براي انجام کارهاي خود استفاده ميکنند. بيشترين کاربرد جيسيسي براي کامپايل کدهاي C و ++C است.
کيدولوپ (KDevelop) در سال 1998 براي ايجاد محيط برنامهنويسي سادهاي براي ميز کار K بهوجود آمد. کيدولوپ رايگان است و تحت ليسانس گنو منتشر ميشود.
ساختار اجرايي اين محيط مبتني بر پلاگين است، بدين ترتيب ميتوانيد با اضافه کردن يا حذف پلاگينها، دقيقا به آنچيزي که در ذهن داريد نزديک شويد. کيدولوپ از پروفايلها پشتيباني ميکند، يعني شما ميتوانيد براي هر پروژه، پلاگينهاي خاصي را فعال کنيد. کيدولوپ از 15 زبان برنامهنويسي پشتيباني ميکند و براي هر کدام ويژگيهاي خاصي را در نظر گرفته است. همچنين داراي امکاناتي چون ديباگر، سيستم کنترل ورژن (Subversion)، ويزارد برنامه، مشاهده مستندات، نمونهکدها، يکپارچهسازي با Doxygen، ابزارهاي RAD، تنظيم و مرتبسازي کد است. يکي از بهترين ويژگيهاي کيدولوپ، سادهتر کردن کار است و ديگر نيازي نيست زحمت ايجاد و پيکربندي يک پروژه نرمافزاري را با تايپ کردن دستورات بهخود بدهيد.
اين ابزار واقعا محيط توسعه نيست، اما ابزاري است که بسياري از توسعهدهندگان منبعباز و ويندوزي آن را ضروري ميدانند. نام کامل اين نرمافزار GNU Debugger است. اين ابزار در محيط خط فرمان کار ميکند و اطلاعات کامل يک برنامه در حال اجرا را نشان ميدهد. فرض کنيد که يک نرمافزار را نوشتهايد و بعد آن را منتشر کردهايد. حالا براي فهميدن مشکلات آن، GDB بهکمک شما ميآيد:
– جيديبي کمک ميکند وروديها و اطلاعاتي که برنامه ميخواهد را به آن بدهيد.
– برنامهتان را وادار کنيد طي رفتار خاصي قفل کند.
– متوجه شويد که دقيقا چه اتفاقي باعث از کار افتادن برنامهتان شده است.
– تغييرات را در برنامهتان بدهيد و آن را همانجا تست کنيد.
کامپوزر (Kompozer) ابزاري ساده براي ايجاد صفحههاي وب است که در دسته WYSIWYGها قرار ميگيرد و هدفش، راه انداختن کاربراني است که دانش فني ايجاد صفحههاي وب را ندارند.
کامپوزر ويژگيهاي جالبي دارد. يکي از بهترين ويژگي آن، امکان بازکردن وبسايت از يک آدرس است. بدين ترتيب ميتوانيد يک سايت را باز کنيد، آن را ويرايش کنيد و اطلاعات ويرايش شده را مجددا آپلود کنيد. اين امکان بهروز آوري سايتها را ساده ميکند و تمام اين کارها نيازي به دانستن زبان HTML ندارد.
البته نبايد کامپوزر را فقط مخصوص کاربران تازهکار دانست، ميتوان قدرت اين نرمافزار را با فرانتپيج يا دريمويور مقايسه کرد.
اکليپس (Eclipse) محيط برنامهنويسي چند زبانهاي است که بهزبان جاوا نوشته شده است و با سيستم پلاگين گستردهاي که دارد، امکانات خود را تا مرز بينهايت گسترش داده است. اکليپس که ماهانه بيش از يک ميليون بار دانلود ميشود، يکي از قويترين محيطهاي توسعه کد بهشمار ميرود و در حقيقت، تبديل به استانداردي براي توسعه نرمافزارهاي منبعباز شده است. احتمالا قويترين جنبه اکليپس همان سيستم پلاگيناش باشد. براي اکليپس 58 پلاگين مختلف نوشتهاند که هر کدام از آنها، از يک زبان برنامهنويسي پشتيباني ميکند و اين يعني پشتيباني از 58 زبان برنامهنويسي. اکليپس همچنين جامعه بزرگي دارد و سازمانهاي زيادي وجود دارند که آموزش اين محيط برنامهنويسي را بهعهده گرفتهاند.
ميک (Make) ابزاري لينوکسي است که بهطور خودکار تشخيص ميدهد کدام يک از بخشهاي يک نرمافزار بزرگ نياز به کامپايل مجدد دارد. بعد از اين تشخيص، دستورات لازم براي اتمام عمليات را توليد و آنها را اجرا ميکند. ميک اغلب هنگامي استفاده ميشود که نرمافزار را از کد منبع آن بخواهند نصب کنند، براي همين توسعهدهندگان منبعباز بايد خوب بدانند که ميک چهکار ميکند و چهطور ميشود از آن استفاده کرد. اگر در اين فکر هستيد که نرمافزاري را ايجاد کنيد که بعدا قرار باشد از روي سورس آن اجرا شود، بايد بدانيد که چهطور با ميکفايل (Makefile) کار ميکنند.اين ميکفايل رابطه ميان فايلهاي مختلف نرمافزار شما را شرح ميدهد و شامل عباراتي است که اين فايلها را به همديگر ربط ميدهد.
براي مشاوره همين حالا با کارشناسان ما تماس بگيريد:شرکت طراحی سایت بهپردازان یک شرکت معتبر در زمینه طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی حرفه ای میباشد که آماده مشاوره رایگان در جهت توسعه کسب و کار اینترنتی میباشد.