يکي از سرويس دهندگان وب است که از آن براي براي نشر و توزيع سريع محتويات مبتني بر وب ، براي مرورگرهاي استاندارد استفاده مي شود
يکي از سرويس دهندگان وب است که از آن براي براي نشر و توزيع سريع محتويات مبتني بر وب ، براي مرورگرهاي استاندارد استفاده مي شود . نسخه پنج IIS ، صرفا" براي سيستم هاي مبتني بر ويندوز 2000 قابل استفاده است . نسخه هاي ويندوز 2000 Server و Advanced server بمنظور نصب IIS ، مناسب و بهينه مي باشند . نسخه پنج براي استفاده در نسخه هاي قديمي ويندوز طراحي نشده است . امکان نصب IIS نسخه پنج ، بهمراه ويندوز Professional نيز وجود داشته ولي برخي از امکانات آن نظير : ميزبان نمودن چندين وب سايت ، اتصال به يک بانک اطلاعاتي ODBC و يا محدوديت در دستيابي از طريق IP در آن لحاظ نشده است .
استفاده از شبکه هاي کامپيوتري از چندين سال قبل رايج و در ساليان اخير روندي تصاعدي پيدا کرده است .اکثر شبکه هاي پياده سازي شده در کشور مبتني برسيستم عامل شبکه اي ويندوز مي باشند . شبکه هاي کامپيوتري، بستر و زير ساخت مناسب براي سازمان ها و موسسات را در رابطه با تکنولوژي اطلاعات فراهم مي نمايد . امروزه اطلاعات داراي ارزش خاص خود بوده و تمامي ارائه دهندگان اطلاعات با استفاده از شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت لازم را براي عرضه اطلاعات بدست آورده اند .
عرضه اطلاعات توسط سازمان ها و موسسات مي تواند بصورت محلي ويا جهاني باشد. با توجه به جايگاه والاي اطلاعات از يکطرف و نقش شبکه هاي کامپيوتري ( اينترانت و يا اينترنت ) از طرف ديگر ، لازم است به مقوله امنيت در شبکه هاي کامپيوتري توجه جدي شده و هر سازمان با تدوين يک سياست امنيتي مناسب ، اقدام به پياده سازي سيستم امنيتي نمايد . مقوله تکنولوژي اطلاعات به همان اندازه که جذاب و موثر است ، در صورت عدم رعايت اصول اوليه به همان ميزان و يا شايد بيشتر ، نگران کننده و مسئله آفرين خواهد بود .
بدون ترديد امنيت در شبکه هاي کامپيوتري ، يکي از نگراني هاي بسيار مهم در رابطه با تکنولوژي اطلاعات بوده که متاسفانه کمتر به آن بصورت علمي پرداخته شده است . در صورتيکه داراي اطلاعاتي با ارزش بوده و قصد ارائه آنان را بموقع و در سريعترين زمان ممکن داشته باشيم ، همواره مي بايست به مقوله امنيت، نگرشي عميق داشته و با يک فرآيند مستمر آن را دنبال نمود .
اغلب سازمان هاي
دولتي و خصوصي در کشور، داراي وب سايت اختصاصي خود در اينترنت مي باشند . سازمان ها و موسسات براي ارائه وب سايت ،
يا خود امکانات مربوطه را فراهم نموده و با نصب تجهيزات سخت افزاري و تهيه پهناي
باند لازم، اقدام به عرضه سايت خود در اينترنت نموده و يا از امکانات مربوط
به شرکت هاي ارائه دهنده خدمات ميزباني استفاده مي نمايند . وجه اشتراک دو سناريوي
فوق و يا ساير سناريوهاي ديگر، استفاده از يک سرويس دهنده وب است . بدون
ترديد سرويس دهنده وب يکي از مهمترين نرم افزارهاي موجود در دنياي اينترنت محسوب
مي گردد . کاربراني که به سايت يک سازمان و يا موسسه متصل و درخواست
اطلاعاتي را مي نمايند ، خواسته آنان در نهايت در اختيار سرويس دهنده
وب گذاشته مي شود . سرويس دهنده وب، اولين نقطه ورود اطلاعات و
آخرين نقطه خروج اطلاعات از يک سايت است . بديهي است نصب و پيکربندي مناسب
چنين نرم افزار مهمي ، بسيار حائز اهميت بوده و تدابيرامنيتي خاصي را طلب مي
نمايد .در ادامه به بررسي نحوه پيکربندي سرويس دهنده وب IIS در شبکه هاي مبتني بر ويندوز با تمرکز بر
مسائل امنيتي ، خواهيم پرداخت.